En smak av Jeløy
100% ren honning samlet fra bier som lever det søte liv på oslofjordens perle
En bikube er et nøye organisert insektssamfunn med en dronning og ca 50 000 bier som er dedikert forskjellige oppgaver. Arbeidsbien samler nektar og kan i løpet av et hektisk liv hente nok til rundt 1 teskje honning med en utpreget smak av områdets flora.
Smakssignaturen har nemlig sin rot i bigårdens omgivelser – bokstavelig talt: Det lokale klimaet, flora, jordkvalitet og terreng i bienes trekkradius er, sammen med sesong, avgjørende for honningens smaksnyanser og konsistens. Denne kombinasjonen av lokale forhold kalles gjerne “terroir” i vinverdenen, og en stedsegen honning blir en slags sum av landskapet den produseres i. En sum samlet i den søteste, gyldne munnfull naturen har å by på.
Honningen fra Bidronninga har sin opprinnelse fra vakre Jeløya, som har en av landets rikeste floraer. På øya finnes flere landskapsvernområder og naturreservater som følge av den enestående naturen. Bigården står på den nordlige delen av øya med landskapsvernområder som nærmeste nabo. Derfor sier vi gjerne at hvert enkelt honningglass er fylt til randen med selve smaken av Jeløy.